İstanbul’a değer katmak için kentsel dönüşümde de varız.
Bayrak İnşaat, yoğun ilgi gören ve başarıyla gerçekleştirdiği konut projelerine ek olarak inşaat sektörünün son yıllarda üzerine eğildiği kentsel dönüşüm projelerine de giriyor. Bayrak İnşaat, hayata geçirdiği diğer tüm projelerde olduğu gibi kentsel dönüşüm projelerini de “kente değer katmak” vizyonu ile gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Bayrak İnşaat imzası ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde ilk olarak çok kapsamlı bir ön çalışma yapılıyor, bölgenin ihtiyaç ve dinamikleri alanında uzman kişilerce birlikte değerlendiriliyor. Arsa ve kat maliklerinin beklentileri de göz önünde bulundurularak; Türk aile yapısına uygun, sosyal altyapısı ve donatı alanları düşünülmüş, yaşamı ve doğayı merkez alan bir kentsel dönüşüm projeleri ortaya çıkıyor. Hemen ardından inşaat süreci başlıyor ve inşaat teknolojilerindeki gelişmelerin de yardımıyla hızla ve kaliteden ödün verilmeden tamamlanıyor. Bu şekilde hem depreme dayanıklı yeni konutlar üretiliyor hem de yeni yaşam ve yatırım alanları hayata geçirilmiş oluyor.
1989 yılında kurulan ve 26 yıldır tasarladığı her projeyle kente değer katan Bayrak İnşaat, kuruluşundan bu güne kazandığı birikimi “Bayrak İnşaat” markasıyla kentsel dönüşüme değer katmak için kullanmayı hedefliyor. Hedeflerini gerçekleştirmek üzere emin adımlarla ilerleyen şirket temel değerleri olan kalite, güven ve özgün- çağdaş mimari ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam ediyor.
Yıl 1999 tarihler 17 Ağustos’u gösterirken saat 03:02’de Gölcük Merkezli meydana gelen Marmara depremi Türkiye’ye çok acı bir ders verdi. Binlerce insanın hayatına mal olan deprem çarpık, düzensiz ve denetimsiz kentleşmenin nelere yol açabildiğini izleri kolay silinmeyecek bir şekilde öğretti. Aslında 17 Ağustos depremi Türkiye’de meydana gelen ilk deprem değildi. Ama birçok hareketli fay hattının geçtiği ülkemizde artık depreme dayanıklı konutlar inşa etmenin ve kentsel dönüşümün gerekliliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştı. Her an yaşanma ihtimali bulunan yeni bir İstanbul depremine karşı, daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü olacak yapıların yapılması, bizim için hayati önem taşımaktadır. Muhtemel bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmenin yolu, kentsel dönüşümden geçmektedir.
İstanbul’un en merkezi konumunda bulunan semtlerde, 15-20 daireli bloklarda butik olarak gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri ile Kadıköy, Bostancı, Suadiye, Beşiktaş ve Mecidiyeköy gibi seçkin ve merkezi bölgelerde depreme dayanıklı konut ve yaşam alanları yükselecek.
Türkiye, 16 Mayıs 2012 tarihinde çıkarılan 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” ve bağlı yönetmeliklerle tarihinin en büyük kentsel dönüşüm hareketini başlattı. Çıkarılan yasa ile risk altındaki bölgelerde kentsel dönüşüm mecburi hale geldi. Yerel yönetimlerin de büyük desteğiyle vakit kaybetmeden planlama ve uygulama çalışmaları başladı. Birçok il ve ilçede hayata geçirilen projelerle kentsel dönüşüm çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor.